25 Mac 2010

Doakan Kami

Assalamualaikum w,b,t.....
Salam pertemuan buat semua...dah lama rasanya x post sumethin dlm blog sya...masa agak x m'izinkan.Kbtln cuti skolah bru2nie sya menghadiri kursus dip edu, jd masa agak m'bataskan...kbtln g sana pn mmg sya x bwk mr broadband sy...jd p'gunaan intenet agak t'batas...hmmmm...ingt lagi x entri sya b4 nie yg bertajuk kerinduan kami.Alhamdulillah...mungkin Allah mendengar rintihan kami suami isteri....dm setiap bisikan doa kami,sntiasa memohon dikurniakan zuriat....Ya..Alhamdulillah, mungkin rezki kami. Sya pun x sangka, kelewatan "Mr.P" sya m'beri perubahan buat kami....tp sya ada jugak kekonpiusan...lewat "MR.P" dua mgu sya da try "P" test...tp hasilnya "-"....jd sya x memberi sebrg hrpn memndangkan kdng2 pn "Mr.P" sy lewak tp the result still -tive. Untuk mengelakkan kekecewaan, sya abaikan apa jua test...dan sampai cuti skolah,sya kena ke akademi MARA untuk berkursus,kbtln aktvt cuti skolah kali nie cuma aktvt kurikulum...sya mmg da x sedap hti.Kbtln suami bnyk kali pesan agr sya jgn lasak2 sgt...takut jugak sbnarnya. Kbtln sy dpt rasakan yg sya asyik loya2ja....Takdir Allah mengubah sgalanya...kbtln sy dan sahabt kumpulan ke JUSCO Perda utk beli hadiah.Sya ke farmasi dan beli Pregnncy Test...balik mlm 2....after gruping aktvt,tdo2...esok pagi sya try...Alhamdulillah...+tive.Hmmmm...brapa bulan????sy sndiri x pasti jwpn nya....suami dirumah dah dok sronok sorng2...sya kat akademi gelisah dan takut sorang...Mcm2 perasaan..konformka????dah sediaka????hmmm...tp hati still berbunga bahagia....setahun menunggu,sempena setahun ulang tahun perkahwinan kami,Allah kurniakan kami zuriat...mujahid kecil buat kami....Hati da x sabaq2 nk balik jumpa famly...Last di MAktab hari Jumaat,after lunch sy b'gerak pulang ke umah..tp sedikit kecewa coz mr suami keja smpai esok pagi...hmmm,emo sbntr coz tgu semgu nk jumpa,dia kna kursus lak mlm 2....adoyai!!!kursus apala yg gamuda buat mlm2....
So sabtu esoknya, g klinik kat umah...n doktor sahkan sya pregnant 6mgu...agak teruja.....Alhamdulillah...tapi hr isnin mlm...sy mngalami sedikit p'darahan ala2 mai bulan...hmmm, x dpt nk lelapkan mata mlm2...sian mr suami sbb tmankan sy n pujuk sya smpai pagi....Then awal2 pgi sok,selasa pagi sy ditemani mr suami ke Pusat Perbidanan Dr Zainol kat s.p....hmmmm...-tive news from the doctor...
Doktor: Nie mmg tanda2 keguguran dah nie....tp mai sya scan dlu...hmmm....
(sy dpt lihat sarung baby dlm rahim sya....huhuhuh...syu sgt waktu tue,....)
Doktor: Sya cucuk ubat kuat rahim, then bagi ubat untk awak...klu ada, adala......x dak...x dakla....hmmmm....(*dlm hati sya,sgt x memotivasikan doktor nie...sya dahla tgah bersedey...)
The result, sila dtg 6.4 nie to ensure mmg mujahid sya ada atau x coz dlm 2 bulan, si tecik2 dah ada nadi....hmmmm,hrpannya 6.4 dpt memberi chaya buat kami suami isteri.....Doakan utk kamiya kwn2....
alazwar:kta mr suami....x pa,kurang2nya kita da berjaya....apapun kptsan 6.4 nie kta kena redho.Terima seadanya....

8 Mac 2010

"Kerinduan Kami"

Selamat malam dan salam kerinduan buat semua...moga hati kita senantiasa di rahmatiNya..
Dah lama rasanya sy x update something kat cini.mungkin skadar berkongsi coretan hati dan luahan rasa bersama kwn2....hmmm,bnyk benda yg nak dikarangkan dan dimuntahkan...tapi masa x mengizinkan.
15.3.2010 nie..genaplah usia setahun Baitul Muslim kami...Masih belum ada khabar gembira untuk dikongsikan bersama.Bersama setia menunggu benih Cinta Kami,Zuriat sendiri yang dinanti nant...Hmmmm...hati mana yg x terusik melihat sahabat2 lain seusia perkahwinan kami menggendong buah hati mereka...namun kerinduan itu masih x kunjung tiba...hati mana mampu menahan sebak di dada x kala pelbagai soalan berkunjung tiba....
Hmmmmm..."Awak Merancangka?"..."X teringinka nk timang anak sndiri?"..."Awat yang lambat sgt nie?"..."x produktif la hg nie"..."Eh,bila lagi nie?"...Nie la soalan2 yang sya terima sejak setahun yg lalu...hati mana yg bisa menanggung pilu x kala soalan2 mcm tue di tanya....Sya hanya akan jawab"Blum ada rezki lagi"....smbil berpura2 tersenyum dan memandang suami tersayang...Kadang2 terasa bodohnya manusia yg suka bertanya soalan yg menyakitkan hati sya....Pasangan mana yg x pingin zuriat sndiri????Arghh...sya nie,sudah bersedia menerima tangisan si kecil di awal perkahwinan kami...namun takdir Allah dah menetapkan segalanya....berdua x kala usia baitul muslim menginjak setahun.....Hati kecil ini sentiasa memujuk diri sendiri...senantiasa bahu suami tercinta menjadi tmpat bersandar dan menitis air mata.....x semua manusia diberi Allah untuk bunting pelaminka....KAmi terpaksa menunggu...dan terus menunggu...Berusaha...dan terus Berusaha...meminta dan terus meminta....menahan sebak di dada dan terus menerima seadanya....Moga seusia Baitul Muslim Kami, Allah memberikan rezki yang x pernah kami duga...Menerima Takdir Allah seadanya...membuatkan hati2 kami makin kuat...Mungkin Belum Rezki kami menerima tangisan si kecil....Moga kami terus bersama menerima segalanya dengan seadanya....Allah lebih mengetahui segalanya yang terbaik buat kami....Amin
alazwar::terima kasih buat suami dan keluarga yg setia menjadi penawar x kala hiba....menjadi tmpt bersandar x kala diri lemah...menjadi penyokong x kala rebah....syang sya buat kamu melebihi segalanya.....Salam syg dari zaujah mu......
Daisypath Anniversary tickers
 

Search This Blog

Memuatkan ...

Followers

About Me

Foto Saya
Fakhrati Aziz
Isteri kepada seorang suami,Ummi kepada seorg little khalifah, anak kepada seorang ibu..Juga seorang pendidik, permaisuri di baitul Amni...Segala Penulisan adlh hasil rencah perjalanan hdup kami...Ummi,Baba dan Tasneem...
Lihat profil lengkap saya