31 Mei 2009

Aktiviti Cuti Sekolah

Salam dan bertemu lagi...rasanya da lama x post entri dlm blog nie....hmmm...cuti skolah da start mgu nie...x bnyak aktiviti yang dpt disusun...tp tgu masa, terus buat.nk plan2 taku x jadila...act, harinie..ahad bersamaan 31 Mei 2009, kami warga pendidik MRSM masih kesekolah.Tp untuk last day la...untuk keyin markah bagi memastikan tugas Unit UPPM berjalan lancar...ha,sambung balik kisah cutiya. Antara aktiviti yang dah dilalui ialah:

khamis 28 Mei 2009: slps solat maghrib bertolak balik ke umah ibu mentua (sedaka). mlm tue cuma ada aktiviti makan2 dengan mak ayah dengan adik2 ja...pastue tgok crita Keliwoon(*padahaal aku takut nengok crita hantu nie...hehehe)

Jumaat 29 Mei 2009: Mak ajak g umah kenduri kat depan jalan tue...Tapi dengan baiknya aku menolak dgn alasan nak marking paper budak...huhuhu....amanah nie...penat2..marking paper smpai ptg...pastue nengok crita aqso dan madina.

Sabtu 30 Mei 2009: nie la hari yang paling bz untuk permulaan cuti skolahnie....mama da booking aku last weak untuk g mkn kenduri umah kwn arwah baba di pendang.awal2 pagi lagi, bertolak balik umah mama. Jam 9.30 pagi, my zauj da bertolak g keje(*hmmm, kwajipan suami menjadikan aku lbih tabah...kami cuma ada hari ahadja untuk bersama..2 pun x sepenuh hari.Kerjaya nya memerlukan my zauj 6 hari smgu d site.ahadja cuti tp akulak skolah ahad...hhhuhuhu...x pa, aku menerima ini seadanya.moga kami diberi kelebihan dan kelapangan di perkara2 yang lain.) Selepas zohor, aku bertolak dgn mama dan adik nie g kenduri my frend si Batu 18.Kwn sejak skolah rendah dan menengah dan terpisah bila masing melanjutkan pelajaran ke menara gading....

Tahniah buat NorHasmina Ahmad dan Nor Hafiz.Moga ikatan di bina, kekal hingga ke syurga
P/s: x sempat snap gambo sebab pengantin baru smpai time 2....

Lepas tue kami bergerak ke Tanah Merah pendang untuk walimah anak kawan baba...sgt sedey time nie sebab jumpe balik my late father best frend...cik lah n cik siti...tgok cik lah, ingat baba...huhuhu...

Penat dan kenyang...thanks for nasi beriani cik norma...yaka nama dia???betui kot....

Pastue kami terus balik n ke Aneka Gurun...mama nk potong rambut...ramai sgtlak org...aku ngan adik ambik kesempatan g Kedai Popular.ala, bnyk sgt buku...nak beli semua.....!!!!hehehe...tima kasih untuk my zauj, bg duit poket b4 kluaq pagi td...


p/s: duit abg2, t buat bli bukuya....:)

nk share isi kandungan bukunya, x sempat baca lagi...tapi apa yang pnting.best!!!adik pun ckp best...tajuknya: 'BAGAIKAN KHADIJAH DI HATI RASULULLAH"....iNSYAALLAH bila da hbis baca, aku sharekan dgn kwn2 dekat blognie....




cover depan:sangat menarik



Daisypath Anniversary tickers
 

Followers

About Me

Foto Saya
Fakhrati Aziz
Isteri kepada seorang suami,Ummi kepada seorg little khalifah, anak kepada seorang ibu..Juga seorang pendidik, permaisuri di baitul Amni...Segala Penulisan adlh hasil rencah perjalanan hdup kami...Ummi,Baba dan Tasneem...
Lihat profil lengkap saya