27 Mei 2015

Khasiat ESP yang perlu anda Tahu

Bismillah wal hamdulillah...
Assalamualaikum semua...dh dinner blum nie?hehehe...sya sedang diet.kikiki..ye ke diet?alaaaa...guraupn x blhka?hahaha


Upsss,.nmpk apa kat bawah?Collagen Powder + ESP kan...Alhamdulillah,sejak pregnantkn si adik sya dah amalkan ESP.bukan apa, kbtlan jatuh bulan puasa time saya tgh sarat...jadi nak x nak sya terpaksa ambik ESP utk bantu berikan tenaga time puasa..bukn apa,klu x ambk ESP mmg lemaula...mau pecah puasa rasanya. Alhamdulillah sejak ambik ESP,mmg tahanla nk berpuasa 1 hri tue...Klu nk tau...ESP nie dh mcm multifunction.Ambk sbb nk kejapkan perut...rupa2nya muka pn gebu gebas gitu...Jom sya kongsi sikit dgn kengkawan tentang khasiat/manfaat ESP utk semua...blh baca dkt sini tentang kecantikan kulit dengan ESP...
Khasiat Shaklee
,ESP nie lagi bagus khasiatnya if diminum plain sja...tp bg yg x brapa nk lalu mcm saya nie...kepelbagaian resepi ESP blh dicuba mengikut selera tekak masing2...klu saya,kebiasaan yg saya minum seperti:

  • ESP + Milo
  • ESP + Fresh Milk
  • ESP + Tamar Coco
  • ESP + Collagen Powder + Milo
  • ESP + Collagen Powder + Tamar Coco
  • ESP + Collagen Powder + Fresh Milk

FAKTA


ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN) merupakan sumber protein soya terbaik yang mengandungi 14 gram protein soya bukan -GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang diperlukan tubuh bgi proses  sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting yang diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sgt intensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yg tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yg dihasilkan oleh Shaklee hanya mengandungi Non-GMO (non-Genetically Modified Organism) yang mana ianya diproses pada kadar suhu yang rendah. 

ESP dari Shaklee ini merupakan satu2nya produk didalam pasaran yg menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia juga turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. 

ESP jga :
  • Tinggi protein
  • Tinggi kalsium
  • Rendah lemak
  • REndah kalori
  • Bebas laktosa & kolestrol
  • Indeks glisemik rendah
  • Menganadungi Vitamin B 
Siapa yang Perlukan ESP?

1) Wanita hamil

2) Ibu menyusu

3) Ibu yang baru melahirkan anak
4) Mereka yang baru menjalani pembedahan
5) Bakal pengantin
6) Pelajar
7) Mereka yang mahu kuruskan badan 
8) Mereka yang mahu mencantikkan kulit
9) Mereka yang mahu menambah berat badan
10) Semua orang!


Khasiat ESP





7 kebaikan dan khasiat ESP Shaklee yang utama perlu anda tahu:

1. Rahsia Awet Muda / Anti Penuaan
Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan memperkuat otot bagi memastikan kita sentiasa bertenaga. Kandungan yang terdiri daripada Asid Amino membina dan memperkuat otot tubuh, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan kelenjar. ESP juga mengandungi 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.

 2. Mempertingkat Fungsi Hormon Wanita
Khasiat berikutnya adalah untuk mempertingkat fungsi hormon wanita. Ramuan yang ini terdiri dari kacang soya. Kacang soya adalah tumbuhan yang kaya dengan isoflavon yang berfungsi sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dalam darah disamping mencegah osteoporosis dan penyakit jantung. Ia juga baik untuk mencegah gejala ‘hot flashes’ sebelum menapous dan membantu mencegah kanser serta anemia.

 3. Rahsia Kulit Cantik Dan Anjal
Bagi wanita yang mementingkak kecantikan kulit. Anda disarankan untuk mengamalkan pengambilan ESP. ESP merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan dan bertindak sebagai agen anti-penuaan. Mengembalikan keanjalan kulit supaya kulit kekal cantik dan gebu. Di samping memperkuat otot sekaligus mempercepat pemulihan luka dan menghilangkan parut.

 4. Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki
Genistein yang terkandung dalam kacang soya telah dibuktikan mempunyai keupayaan bagi mencegah pertumbuhan dan menghalang sel kanser darip merebak. Ia berfungsi dengan memusnahkan radikal-radikal bebas dalam sel-sel tubuh kita sebelum radikal bebas sempat bermutasi daripada DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga melindungi dan menjaga rahim dan ovary serta kitaran haid dan prostat.

 5. Memulih Dan Memberi Tenaga Segera Untuk Individu Aktif
Salah-satu rahsia yang menjadi pilihan kebanyakan para pembeli adalah kerana ESP Shaklee terbukti berkesan dalam memulih dan member tenaga segera untuk individu yang aktif, ibu menyusu, wanita bekerjaya yang sibuk dan mereka yang mempunyai gaya hidup yang lasak. ESP membekal tenaga segera dan meningkatkan sistem imun sekaligus memulihkan kepenatan, mencegah migrain, insomnia dan gejala stress yang disebabkan kemurungan, kebimbangan, ketakutan, tekanan kerja dan sebagainya.
 6. Jawapan Kepada Masalah Pigmentasi
Ramuan utama ESP Shaklee adalah kacang soya. Kacang soya atau nama saintifiknya Glycine Max dianggap salah-satu daripada 7 “super-foods” yang wujud di dunia. Hasil kajian para saintis telah membuktikan lecithin dalam soya dapat melancarkan peredaran darah, menyahtoksin bahan buangan sel dan lain-lain. Fungsi lecithin soya ini juga melambatkan proses rambut beruban, menyelesai masalah keguguran rambut dan keadaan rambut yang kusam. Disamping mencegah masalah pigmentasi dan kulit berjeragat.

 7. Meningkatkan Keupayaan Memori
Semakin meningkat usia seseorang bermakna daya keupayaan untuk mengingat akan menurun. Keupayaan memori seseorang memang berkadar langsung dengan peningkatan usia. Pengambilan ESP Shaklee secara konsisten akan dapat mempertingkatkan keupayaan daya ingatan. Kacang soya mengandungi isoflavones yang bertindak sebagai penerima atau perangsang estrogen dalam otak manusia, terutama dalam hippocampus iaitu kawasan penting untuk memori manusia.
Kesimpulannya, ESP Shaklee mempunyai 1,001 manfaat dan setiap individu dalam keluarga anda berpeluang untuk berkongsi dan mengambil ESP Shaklee bagi pelbagai tujuan.



Apa tunggu lagi...jon dapatkan ESP anda hrnie...

Pm sya utk daptkan konsultansi percuma


Fakhrati Aziz

Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent DistributorCOD Yan/Guar/Gurun/Bedong/SP/Alorsetar
Shaklee ID: 928633 asiahyusra84@gmail.com
SMS/Whatsapp: 0124322400 https://www.facebook.com/fakhrati.aziz



26 Mei 2015

Tentang SHAKLEE


Bismillah wal hamdulillah

Ada some of my friends yg x taupn Shaklee tue apa....hehhe..terukkn.pnyala famous kat dunianie...ok,hrnie sya nk share tentang company Shaklee


Shaklee merupakan syarikat pemakanan semula jadi  nombor satu  di Amerika Syarikat, dengan pejabat di seluruh dunia dan tenaga pakar terkemuka dalam bidang penyelidikan pemakanan. Kami melepasi dan melangkaui piawaian industri setiap masa bagi memastikan produk kami 
Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesandan Sentiasa Mesra Alam.






Penubuhan Shaklee Corporation 

Pada penghujung tahun 1955, pada usia 62 tahun, Forrest Shaklee memberitahu anaknya, Forrest Jr. dan Lee bahawa beliau ingin melakukan sesuatu yang boleh memberikan impak terhadap kesedaran masyarakat tentang kepentangan nutrisi dan suplemen. Beliau ingin memulakan bisnes mengedarkan suplemen. 

Enam bulan kemudian, tanggal 1 April 1956, Shaklee Corporation ditubuhkan. Pada waktu tersebut, America percaya bahawa negara America adalah the best fed nation. Ini menyebabkan mereka perlu meyakinkan setiap pembeli tentang kepentingan suplemen terlebih dahulu. Untuk memastikan pengetahuan tentang kepenting suplemen Dr. Shaklee memberitahu anaknya, “Kita akan ajar beberapa orang, dan beberapa orang ini akan mengajarkan kepada yang lain.”. 

Dengan pelbagai kajian, kerja keras dan komitmen yang tidak berbelah bahagi, akhir keluarga Shaklee telah berjaya menjadi konsep direct selling produk suplemen menjadi satu fenomena pada hari ini. Semuanya bermula dengan keyakinan Dr. Shaklee tentang kuasa penyembuhan dan falsafah “Thoughtmanship” beliau.

ok...suka jgk nk sya kongsikan beberapa fakta yg menarik tentang Company Shaklee

1. Tahukah anda Shaklee memiliki perusahaan ladang (manufacturing plant) mereka sendiri di Norman, Oklahoma. Tidak seperti sesetengah syarikat yang mengeluarkan vitamin dengan membeli dari mana-mana makmal dan meletakkan label jenama mereka. Tidak seperti Shaklee yang memiliki ladang vitamin sendiri. MENARIK bukan? 

2. Nak tahu apa yang Istimewanya Syarikat SHAKLEE ni?  Shaklee memiliki makmal kajian dan penyelidikan mereka sendiri di Hayward, California, dan makmal kedua di bina di Stanford University in Palo Alto, California. MENAKJUBKAN !!

3. Shaklee merupakan pengeluar vitamin dan mineral SATU-SATUNYA yang terbesar di dunia dan dilabelkan sebagai leader in the nutritional industry.

4. Setiap produk Shaklee telah melalui sebanyak 262 ujian kualiti jaminan (assurance) yang berasingan dalam setiap proses pembuatan. Jadi, Semua produk Shaklee DIJAMIN berkualiti dan ada pengesahan. 



KEPIMPINAN DAN SUMBANGAN SHAKLEE KEPADA ALAM SEKITAR

Shaklee yang diasaskan pada tahun 1956 merupakan SYARIKAT PERTAMA DI DUNIA yang memperolehi pensijilan "CLIMATE NEUTRAL" dan mengimbangi sepenuhnya pembebasan CO2- Menghasilkan impak sifar ke atas alam sekitar.

1960- Memperkenalkan Basic H, iaitu bahan pencuci biodegradasi dan tidak bertoksik yang pertamAQa di dunia.

1989 - Shaklee memberi bantuan kewangan dan produk kepada satu ekspidisi trans-Antartika yang diketua oleh Will Steger- Individu pertama menjelajah Antartika dengan berjalan kaki dengan jaraknya merangkumi 3700 batu.

1989- Shaklee dengan kerjasama American Himalayan Foundation telah menanam lebih satu juta pokok di Asia.

1990 - Shaklee menerima anugerah "Family Circle's Green-Chip" sebagai slaah satu daripada 10 syarikat yang mesra alam sekitar.
                                                                                                                                                           
1991- Produk untuk kegunaan rumah digunakan dalam projek "Biosphere 2".

1996 - Produk Shaklee digunakan di atas kapal Odyssey yang menjalankan penyelidikan dan pengumpulan data pencemaran laut di seluruh dunia.

2000- Shaklee menjadi syarikat pertama di dunia yang memperolehi pensijilan CLIMATE NEUTRAL. 2002 - Shaklee dianugerahkan "Climate Protection" oleh Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat.

2002- Shaklee menerima anugerah "Environmental Stewardship" daripada Social Accountability International

2003 - Shaklee menyokong pembinaan sebuah turbin tenaga angin bagi Orang Asli Amerika.

2003- Shaklee membantu penukaran sebuah bas sekolah diesel di San Bernardio, Carlifornia kepada biodiesel.

2005- Menyokong usaha Dr. Wangari Maathai, pemenang Nobel Peace 2004 ke atas projek beliau- Green Belt Movement.

2007- Shaklee merupakan syarikat pertama di dunia yang mengimbangi pembebasan karbon, iaitu kerjasama dengan sebuah organisasi yang dipelopori oleh Dr. Jeffery D.Sachs.

2007- Shaklee dipilih oleh Healthy Child Healthy World untuk menjadi rakan kongsi eksklusif kepada penghasilan video bertajuk "Creating Healthy Environments for Children".

2007- Shaklee dipilih oleh pengeluar filem "The 11th Hour(dokumentari alam sekitar yang dilakonkan oleh Leonardo DiCaprio), sebagai rakan kongsi pengeluar filem- merujuk kepada komitmen dan sumbangan Shaklee sebagai peneraju alam sekitar.

2014 - 14 Sept, menaja supplemen bernilai RM50,000 untuk program StarWalk Penang 2014.

2014- (13 Oktober 2014) Shaklee menganjurkan program Cares For Our Children dengan menaja Mealshakes kepada 2000 keluarga yang berdaftar di bawah Program MyKasih.






25 Mei 2015

Hantu Blog Contest

Bismillah wal hamdulillah...

Takut x  tgok tajuk entry nie?hehehhe...X de hantu pun,tp saya bakal jadi hantu.kikiki
Xdelah...ni adalah contest penulisan blog bakal sya join bermula 25.5.2015...hadiah?hadiah x pentingpn...yg penting saya dpt konsisten utk menulis/mengupdate blog kesayanganku ini...

Pertandingan nie adalah anjuran upline sya dri kami group GMF+sideline mommy...hope sya dpt konsisten menulis dan blog nie makin updated.hehehe


Saya nie x pndai sgt nk berayat2 nie...tp hopefully daptla menyumbang sesuatu utk semua...klu ikt kewujudan blognie mmg dh lama...tp keupdatetannya yg kurang.heheh...Moga saya terus bersemangat utk menulis dan menjadi sebahagian hobi...:)

Pendarahan Awal Kehamilan


Bismillah wal hamdulillah

Sejak akhir2nie bnykja dengaq crita kehamilan kawan2...diri sendiri?belum lagikot...eheh...Alhamdulillah sikecil sya pn d 3thn...rezki belum lagi....tp x merancang apa2 pn...teringin jgk nk pregnant balik.terkenang pengalaman2 awal pregnancy...morning sickness.tp teringt pulak time sya pregnantkn sikakak Tasneem.awl2 pregnant sya mengalami bleeding..mmg menakutkan.mna x nya..setahn jugak sya menunggu...Risau mmg pastilak smpai 2,3 O& G jgk saya pegi...


Pendarahan Awal Kehamilan


Jom hrnie sya nk berkongsi dengan semua.

Pendarahan faraj atau spotting  yang berlaku awal kehamilan dikatakan perkara biasa dan ianya kerap terjadi.Selalunya adalah darah yang lebih kepada warna coklat dan merah jambu dan biasanya terjadi 1-3 hri sahaja.


Apakah punca-punca lain yang boleh menyebabkan pendarahan faraj semasa hamil? 

Mungkin ada perkara-perkara lain yang sedang berlaku dalam badan anda yang menyebabkan pendarahan ini:


  • Pintu masuk ke uterus anda iaitu serviks mungkin terengsa. Hormon kehamilan boleh mengubah permukaan serviks membuatkan ia cenderung untuk berdarah. Contohnya, anda mungkin berdarah sedikit selepas hubungan seks.
  • Anda mungkin mempunyai firoid. Fibroid ialah ketumbuhan pada dinding rahim. Jangan bimbang, fibroid bukannya kanser. Kadang-kala plasenta melekat di mana terdapatnya fibroid.
  • Mungkin terdapat ketumbuhan kecil pada serviks anda. Ini dipanggil polip serviks (cervical polyp) dan ia tidak membahayakan.
  • Anda mungkin mengalami jangkitan serviks atau jangkitan faraj.
  • Anda mungkin menghidap penyakit keturunan seperti penyakit Von Willebrand yang membuatkan darah anda sukar membeku.



Apa yang harus saya lakukan jika saya mengalami pendarahan semasa hamil?

Hubungi doktor atau hospital , walaupun sekiranya pendarahan itu akhirnya berhenti sendiri. Anda masih perlu pergi ke hospital untuk pemeriksaan lanjut.

Doktor anda mungkin memeriksa bahagian dalam faraj, atau dia mungkin menasihatkan anda supaya membuat imbasan ultrasound. Imbasan boleh mengetepikan kehamilan di luar rahim dan memeriksa keadaan bayi. 

Doktor anda mungkin mahu membuat beberapa ujian rutin. Darah dan air kencing anda mungkin diuji untuk melihat tahap hormon kehamilan anda. Ujian untuk memeriksa kumpulan darah dan status resus anda juga mungkin akan dijalankan.

Pastikan juga anda menjaga pemakanan diawal kehamilan dan pastikan anda berjumpa dengan pakar sakit puan sekiranya keadaan berterusan.





ikhlas penuh Cinta:




Fakhrati Aziz
Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD Yan/Guar/Gurun/Bedong/SP/Alorsetar
Shaklee ID: 928633 asiahyusra84@gmail.com
SMS/Whatsapp: 0124322400 https://www.facebook.com/fakhrati.aziz

Khasiat Ostematrix Shaklee

Bismillah wal hamdulillah
khasiat ostematrix shaklee


Skrol fb 2,3 hrnie...bnykja crita kwn2 yg bersalin..heheh..eh,bkn nk crita pasal sya nk tmbah lagi.nk crita pasal semua mommy nie dok gugel info nk menyusukan sikecik dorg.
Alhamdulillah...sya rasa lately nie,semua mommy dah terbuka tentang nk breast feed sikecik masing2.even semua mommy nie bekerjaya blaka.dh x mcm dlu2kn.dlu2 mommy yg x kerja ja yg sibuk menyusu...mommy2 yg bekerjayanie pakat beli susu lembu.ahahah.realitinya nie...same goes 2 me...tp bkn sebb x nak.tp saya gagal waktu anak sulung dlu.kesiankan??


Siapa perlukan ostematrix?



Alhamdulillah sya dpt jgk susukan anak ke2 nie smpai saat ini even dh x bnykpn susu.si adik dh nak masuk 3 thn pn.heheh...yg bestnya,disamping Set Basic Menyusu ESP+Alfafa,saya mmg add on Ostematrix time preggy. ambk sbb kaki slalu cramp2+lenguh2.then waktu berpantang mmg sya sja x ambk Oste..tup2 ujian melanda..."SAKIT GIGI" kot sepanjang saya menyusukan Kauthar.Huwaaa,walhal time ngandung xpenah pn sakit gigi nk banding dgn kwn2 yg ramainya sakit gigi time preggie.Haaa...dugaan betul kiranya...bukan sakit yg sikit2,sakit hbis smpai ke gusi smpai saya selalu merungut dekat en.baba..jomla kita cabut semua gigi nie.hahaha.nmpk x betapa sakitnya???walhal gigi nie suci murnija.x dak yg burukpn..oh!!!penangan kurang kalsium rupanya.Apa lagi,trus ambk ostematrix.walhal stoknya mmg slalu ada kat umah...Jom kita sapa yang perlukan Oste..

Siapa perlukan ostematrix?

  • Ibu mengandung
  • Ibu menyusu
  • Penghidap sakit sendi
  • Mereka yang tidak minum susu
  • Golongan warga emas
Alhamdulillah lepas start consume Oste, mmg dh x pnah sakit gigipn till now..hebat sgt..hahah
Bukan susah pn nak consume Oste nie...

Cara pengambilan Ostematrik
  1. Pengambilan maksimum 4 biji 1 hari
  2. Saya ambk 2 biji after lunch then 2 biji after dinner
  3. Pilihan ke3,klu malas nk bwk g keja...before tdo telanja 4 biji terus...sekian
Manfaat Ostematrix Shaklee


1. Menguatkan Tulang - Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

2. Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis

3. Meringankan stress - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

4. Memperbaiki masalah haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

5. Pengalkalian tubuh - Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. 
Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

6. Memperbaiki hiperaktiviti perut dan gastrik.

Alhamdulillah...skrg masalah sakit gusi mmg BEBAS.heheh...skali klu kita dh niat nakkan yg terbaik untk diri,jgn malu2 atau berkira nk belanjakan sesuatu utk diri tau...Moga kita semua dpt beri yg terbaik utk simanja...xmahal manapn supplement Shaklee nie.semua harga mampu milik..







Berminat? Untuk Info dan Order :  

Fakhrati Aziz
Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD Yan/Guar/Gurun/Bedong/SP/Alorsetar
Shaklee ID: 928633 asiahyusra84@gmail.com
SMS/Whatsapp: 0124322400 https://www.facebook.com/fakhrati.aziz





22 Mei 2015

Sweet about Kelate

welcome to holiday Villa Wakaf Che Yeh

Bismillah walhamdulillah

Hye!jmpa lagi semua...super ummi kursus lagi minggu nie after 2weeks ago go 4 a camping.hahaha...adoiii,gedik speaking pulak..

Taraaa...now i'm at Kelate gitu...Lab 4 Guru Kanan Moral.After a few years x dtg Kelantan akhirnya smpai jgk.yg penting blh gather2 dgn kengkawan kot.

klu sebut kelantan,of cos nasik Kerabu in my mind.wlupn ada org yg gilakan Akok..Akok???cer hmpa gugel sndri apa tue akok.yg sya tau nasik kerabu...yeyyy!!!

makanan best di kelantan
yeyyy...nasik kerabu kelantan in da making




makanan best di kelantan
niela yg org panggil akok...bukan akak tau.


Buat kwn2 yg dtg bercuti di kelantan...blhla nk suggest utk duduk di Hotel Holiday Villa Kota Bahru...blh la review kat sini klu nk tgok info lanjut.

Kedudnukan hotel mmg strategik dimana ianya terletak ditengah2 pekan Wakaf Che Yeh dan lebey kurang 10 minit ke bandar Kota Bharu...Klu yg naik flight,lebey kuran 30minit ke Pengkalan Chepa...
Hotel mmg sgt2 bersih dan layanan mmg superb..klu famly yg dtg bercuti pn x yah risau if anak2 yg jenis suka mandi pool.pool nya dalam bangunan dan terletak dilevel2 
Nak Makan???jgn risau...kedai makan kiri kanan hotel...tkt rambang mataja nk makan ktna...mlmnya mmg heaven gila....nk shoping apa2,trun...lintas jalan..anda akan terus menuju ke night market of wakaf che yeh.ahahaha

k lah...mata pn dh ngantuk oiii...nnt sya update lagi tentang kelantanku...ewahhh...gudnite all
ikhlas penuh cinta:
ummi Tasneem & Kauthar
from Kelantan wif love
22 Mei 2015
Lab Guru Kanan Moral






18 Mei 2015

Impak 10 saat pelukan

Bismillah wal hamdulillah


Dh lama rupanya x terupdate blognie.fuhhhh...bz sungguh ummi...last 2week sibuk dgn cmping budak.rest kejap mgu nie.tp jumaat nie kursus pulak.Kelantan im come...hehhehe
Kesian pulak anak2 asyik kena tinggal.alhamdulillah en,baba pn blum mula keja lagi.rzki sgt.klu x,sapa pulak nk urus anak2.Act,sejak anak2 dh besaq(ewahhh,kakak bru 5thnkot)hahaha..siadik dh bnyk ckpnie mmg tersentuh tiap kali nk tglkn dorg.yg kakak dgn peel merajuk.oh,mmg sgt mencabar.

Tiap kali marah sikit..mmg merajukla gayanya.hatta tinggika  suara sikitpn.so nk pujuk,kenala peluk2+cium2 sikit sikakak nie.
Baru2 ni pn sya ada terbaca sebuah artikel hasil tulisan 

Mastura Burhanuddin : Impak 10 saat pelukan


Ubat yg paling murah dan mudah bgi mengeratkan hubungan kekeluargaan ialah PELUKAN..see,─Ělu isteri2 pn if dorg merajuk..pelukanlah ubat yg paling mujarabkan.x payah nk hadiah riban2 ringgit.pelukja dh blh cairkn hati wanita nie.
Setiap agama mempunyai persepsi masing2.Bagi Agama Islam ia amat menggalakkan ummatnya mengamalkan amalan sunnah yg dilakukan oleh Rasulullah SAW.






"Pelukan adalah perlakuan Rasul yang menzahirkan rasa kasih sayang terhadap isteri,anak2 dan para sahabat.Sedangkan Rasulullah SAW mengamalkan pelukan,mengapa tidak kita?"


Pelukan seorang suami amat penting kerana naluri wanita gemarkan kata2 pujian , sentuhan dan jga pelukan. Pelukan blh mengendurkan perasaan negatif dan mencambahkan aura positif

TIPS UTK IBU BAPA : 

Pelukan yg konsisten adalah 3 x sehari.
1. Bangun tidur
2. Ketika bersiap keluar dari rumah utk kepejabat atau anak2 ke sekolah
3. Sebelum tidur




KELEBIHAN LAIN : 


♡Suami yg mengamalkan memeluk isteri dikatakan punya hayat 2 thn lebih lama
♡Anak yg kerap dipeluk didapati lebih berani,mempunyai daya ingatn yg tinggi serta berkeyakinan.

Utk ibu bapa...mulakan hari anda dengan pelukan,bercakap perkara yg baik2 diiringi doa utk anak dan pasngan masing.
Moga kita semua dapat membina keluarga yg sakinah,mawaddah wa rahmah...Amin.

ikhlas penuh cinta:
ummi tasneem & Kauthar

Daisypath Anniversary tickers
 

Followers

About Me

Foto Saya
Fakhrati Aziz
Isteri kepada seorang suami,Ummi kepada seorg little khalifah, anak kepada seorang ibu..Juga seorang pendidik, permaisuri di baitul Amni...Segala Penulisan adlh hasil rencah perjalanan hdup kami...Ummi,Baba dan Tasneem...
Lihat profil lengkap saya