19 Jun 2013

Kenapa Anda Memilih Shaklee?


Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – 

ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI

SENTIASA SELAMAT
Ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk. Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa
SENTIASA BERKESAN
  • Lebih daripada $250 juta dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
  • Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
  • 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
  • Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
    Ekpedisi Artik Antarabangsa
  • 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
  • Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain GolfLPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.
SENTIASA MESRA ALAM -
  •  Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.

  • Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
  • Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
    • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
    • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
    • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
  • Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
    • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
    • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
    • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
    • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
    • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
      daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California
Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI

Menyokong Penyusuan Susu Ibu : TIPS BUAT SUAMI


10 langkah praktikal bagaimana suami boleh menyokong isteri untuk menyusukan bayi:

1. Suami boleh membawakan segelas air untuk isteri ketika beliau menyusukan bayi.

2. Suami boleh membawakan bayi kepada isteri untuk disusui.

3. Suami boleh sendawakan bayi dan menukar lampin.

4. Suami boleh mengurut belakang isteri sebelum/selepas menyusukan bayi.

5. Suami boleh menukar pakaian, memandikan dan bermain-main dengan bayi.

6. Suami boleh menjaga bayi untuk memberi peluang isteri berehat sebentar.

7. Suami boleh sentiasa menyokong isteri untuk menyusukan bayi secara eksklusif selama 6 bulan dan meneruskannya sehingga 2 tahun.

8. Suami boleh menunjukkan rasa kasih-sayang, mengambil berat dan bertolak ansur dalam hubungan intim ketika tempoh penyusuan bayi.

9. Suami boleh sentiasa meyakini bahawa susu ibu adalah yang terbaik, menjimatkan, bersih, segera sedia, percuma dan khusus untuk bayi anda.

10. Suami boleh membawa isteri dan bayi ke mana-mana kerana bayi boleh sentiasa disusukan pada bila-bila masa tanpa risau tentang masa dan keadaan, tanpa perlu membawa banyak peralatan yang perlu sentiasa dibersihkan dan bebas kuman.

Sumber: buku Sentuhan Kasih.

Like & Share

Zaleha Mustapha
Kaunselor Laktasi

3 Jun 2013

Promo Jun????MEALSHAKE la......


Akhirnya terjawab sudah APAKAH PRODUK PROMO JUN 2013....ya! MEALSHAKE!! produk yang paling banyak saya jual sepanjang bergelar Shaklee Independent Distributor (SID) selain SHAKLEE COLLAGEN POWDER. Mmg best!...

Jom kita tengok apa yang HEBAT SGT MEALSHAKE ni...

  • Merupakan hidangan lengkap dengan asid amino dan mudah diserap oleh tubuh.
  • Diperbuat dari bahan semulajadi seperti buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya dan lactalbumin (sejenis susu)
  • Lactalbumin ialah sejenis susu yang mengandungi organisma protien yg sgt berkualiti.
  • Nutrisi lengkap untuk semua golongan kanak-kanak yg sedang membesar, dewasa mahupun warga tua.
  • Boleh dijadikan makanan segera untuk mereka yg sering meninggalkan waktu makan, sedang berdiet dan vegetarian.




    BUY 6 CANISTER FREE 1 CANISTER!!!

    BUY 1 CANISTER ALSO CAN GET SPECIAL PRICE!!


    hubungi saya melalui Facebook utk feedback segera

2 Jun 2013

Kenapa anda mest sihat????

MENGAPA ANDA MESTI SIHAT?

Kenapa anda mesti sihat? Jawapannya mungkin berbeza bagi setiap individu, antaranya :
Saya SAYANG diri saya - kulit saya cantik, rambut menarik, mata menawan ...
Saya berTANGGUNGJAWAB - saya seorang ayah, saya ada keluarga, saya ada kerjaya...
Saya hambaNYA yang TAAT - saya suka solat, rajin puasa, nak buat Haji...
Saya ada CITA-CITA tinggi - saya bakal Graduan, saya mahu jadi Jutawan...
Saya MAHU BERUBAH - saya perokok, saya mengalami obesiti, saya malas bersenam..
Anda boleh menjadikan hidup anda lebih baik dengan MENGAMALKAN GAYA HIDUP SIHAT, mencegah diri dari risiko penyakit dan membuat saringan awal bagi mengenalpasti dan merawat penyakit sedia ada.
Tapi, tahap kesedaran terhadap kesihatan masih di tahap kurang memuaskan. Masyarakat hanya akan tersentak tentang isu kesihatan bila tiba-tiba ada wabak menular seperti Influenza A H1N1, Meninggitis, Japanese Encephalitis dan sebagainya. Penyakit-penyakit kronik seperti buah pinggang, tekanan darah tinggi, diabetes, sakit jantung dan barah pula sudah menjadi 'biasa' di negara ini sehingga ramai yang mengambil mudah mengenainya.
Sesetengah penyakit memang sukar dielakkan.TETAPI, alangkah baiknyer jika kita meningkatkan pertahanan diri dan berusaha bagi mengurangkan risiko penyakit yang mungkin diwarisi dari generasi terdahulu.

Masyarakat kita hari ini semakin maju; teknologi berada di hujung jari. Masing-masing berlumba-lumba mendapatkan gaya hidup serba selesa, terkini dan bergaya. Anak-anak kecil pun telah dijinakkan dengan pelbagai gadget dan teknologi. Orang dewasa dan berusia sekarang sudah pandai update status di laman-laman sosial.Tetapi berapa ramai yg sedar tentang masalah penyakit masa kini yg semakin kronik dan berapa ramai yang mengambil langkah "mengelak lebih baik dari merawat?"
Ingatlah bahawa "KESIHATAN ITU LEBIH PENTING DARI DUIT" ....Duit banyak manapun jika kesakitan menguasai....TIADALAH gunanya...

Kenapa Pilih Shaklee?

SHAKLEE adalah sebuah syarikat pemakanan semulajadi yang ditubuhkan pada 1956 oleh Dr. Forrest C. Shaklee di Amerika Syarikat. Beliau adalah pencipta multivitamin pertama di dunia pada tahun 1915 yang dinamakan 'Vitalized Mineral'.

KEISTIMEWAAN SHAKLEE :

#Sentiasa SELAMAT 
- lebih 350 ujian terhadap ramuan botanikal baru bagi analisa logam berat, racun serangga dan lain-lain bahan pencemar
- Lebih 83,000 ujian kualiti dijalankan pada setiap tahun
- Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau bahan pengawet
- Tidak menjalankan ujian terhadap haiwan

#Sentiasa BERKESAN
- Lebih $250 juta dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
- Terdapat 100 penerbitan saintifik
- 54 pingat emas Olimpik dimenangi atlit yang diperkasa Shaklee
- Shaklee memperkasakan 7 daripada Pengembara Handal di dalam buku Time Life "25 Greatest Adventure of All Time"
- Penemuan terbaru pada 2007 menunjukkan pengamal Shaklee memiliki tahap kesihatan yang lebih baik berbanding mereka yang mengambil multivitamin jenama lain mahupun mereka yang tidak mengambil sebarang suplemen langsung

#Sentiasa MESRA ALAM
-Bungkusan bebas bifenol-A, phthaltes dan dakwat toksik
- Bungkusan boleh dikitar semula
- Syarikat pertama yang mendapat sijil Iklim Neutral kerana mengimbangi pelepasan karbondioksida dan memberi kesan sifar terhadap kebersihan alam sekitar

PENCAPAIAN-PENCAPAIAN SHAKLEE MMG TIDAK BOLEH DISANGKAL LAGI...ANDA TELAH TEMUI SYARIKAT YG TERBAIK....SEKARANG TANYA DIRI ANDA...



"MAHUKAH ANDA MEMBERIKAN YG TERBAIK BUAT DIRI DAN KELUARGA ANDA??!" 

Salam Kenal

Bismillahhirrahmanirrahim...
Salam Ukhwah dan salam kenal buat semua...
Dengan ini,sya mengumumkan...heheh....mcm skema ja...buat pengetahuan kawan2.sya adalah:
segala kemusykilan,blh p.m sya k...
Daisypath Anniversary tickers
 

Search This Blog

Memuatkan ...

Followers

About Me

Foto Saya
Fakhrati Aziz
Isteri kepada seorang suami,Ummi kepada seorg little khalifah, anak kepada seorang ibu..Juga seorang pendidik, permaisuri di baitul Amni...Segala Penulisan adlh hasil rencah perjalanan hdup kami...Ummi,Baba dan Tasneem...
Lihat profil lengkap saya